Nieuwsbrief van donderdag 12 januari 2023

12-01-2023

 

Nieuwsbrief van donderdag 12 januari 2023

Agenda

24 januari groep 6 en groep 7 Fun in Athletics

26 januari groep 7/8  gaat naar Corpus

26 januari informatieochtend over het belang van spelen

week van 23 januari en van 30 januari: IEP toetsen voor groep 3 tot en met 8

==================================================
We hebben 2022 afgesloten met een prachtige bijeenkomst op donderdagavond 22 december. Wat was het gezellig in de groepen. Maar ook in de hal en op de speelplaats was het een feest. Er was voor heerlijk eten gezorgd. Ouders waren met veel personen aanwezig. We hebben genoten. 
Nu zijn we weer begonnen aan 2023. We hebben er allemaal weer veel zin in.

Open ochtenden
Tijdens de open ochtenden waren er niet veel ouders in de school. Wij vinden het heel fijn als u in de week van de vakantie in de klas komt kijken.Zet dus alvast in uw agenda dat u van 20 tot 24 februari welkom bent in de groep van uw kind.

 

Fun in Athletics
Ieder jaar (behalve in corona tijd) wordt voor groep 6 en groep 7 Fun in Athletics georganiseerd. Dan zijn de kinderen een halve dag bezig met: hoogspringen, verspringen, hardlopen, bal kaatsen etc. Het is altijd een groot sportief evenement. De scholen strijden dan ook tegen elkaar. U bent welkom op de tribune als uw kind mee doet. Groep 6 gaat in de ochtend; groep 7 in de middag. Informatie krijgt u van de leerkracht.

 

Corpus
Groep 7/8 heeft het menselijk lichaam als onderwerp. Daarom gaan zij op 26 januari met de hele groep naar Corpus. Daar kunnen zij wat ze geleerd hebben, in het museum verder bekijken. Een geweldig uitstapje. Het uitstapje wordt door het Jeugdeducatiefonds betaald.

 

informatieochtend het belang van spelen
Tijdens deze informatieochtend (8.45 - 9.30) vertellen Ramona en Ashna over hoe we kinderen kunnen helpen bij spelen. Ze leggen uit hoe belangrijk spelen is voor jonge kinderen, én voor oudere kinderen. Wat kunnen kinderen naast gamen doen? Hoe help je als ouder daarbij? Hoe belangrijk is het?

 

Jeugdeducatiefonds
We krijgen van het jeugdeducatiefonds geld om fruit en pauzehapjes te kopen. Het is een groot succes. De kinderen krijgen fruit en gezonde hapjes. Juf Yvette coördineert dit. Dus als u vragen of tips hebt, kunt u bij haar terecht.

Ruilkast
Deze week vertelde juf Lotte dat ze uit de ruilkast een pakje brie (kaas) en een sjaal had gehaald. Dit is een voorbeeld van hoe de ruilkast is bedoeld: 

Hij is voor iedereen, heb je wat over zet je het in de kast. Weggooien is jammer. Misschien kan iemand anders het goed gebruiken. 

Heeft u iets voor de kast? Leg het erin! 

Ziet u iets liggen wat u kunt gebruiken? Neem het mee.

Wij krijgen maandverband en corona tests voor de kast. We leggen het in de kast, neemt u het mee? Het is voor iedereen. 

 

IEP toetsen
In het verleden deden we 2 keer per jaar CITO toetsen. We zijn overgegaan op IEP toetsen. Bij de IEP kunnen we heel goed zien waar we de kinderen nog extra bij moeten helpen. We zijn daar heel tevreden over. 

Juf Ramona gaat er tijdens een informatieochtend in maart over vertellen: wat is de toets, wat zijn de resultaten en wat doen we daarmee.


Op tijd
Het is nog niet voor iedereen duidelijk: de school begint om 8.45 uur.  Op dat moment moeten alle kinderen in de klas zijn. Ook de kleuters!!. Dus eigenlijk is 8.45 bij de poort al laat.

De leerkrachten nemen hun taak erg serieus en willen om 8.45 starten.

Hoe lastig het ook kan zijn in de ochtend, zorgt u dat uw kind ruim op tijd is?

De deur gaat om 8.35 open.

 

Met hartelijke groet,

 

Gabrie van den Hout

 

Leerling aan het woord

Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!