Beweegwijs

Beweegwijs

Beweegwijs

Beweegwijs is een programma om het bewegend leren te stimuleren. 
Sinds het schooljaar 2017 2018 werkt Het Fluitschip met het programma Beweegwijs. Samen met de gemeente Hoorn wordt er geïnvesteerd in het bewegen van de leerlingen.
Met de methode Beweegwijs gaan we bewegend leren inzetten tijdens de schooltijden. De leerlingen kunnen zich zelf en hun spel ontwikkelen door een groot aanbod van spellen en materiaal. De school maakt met het team en ouderraad keuzes over de inrichting van de omgeving. Het uitgangspunt is daarbij de kleurenmethodiek ontwikkeld door gedragsdeskundige Erik Boot. De beleving en de ontwikkeling van de leerlingen staat centraal.

 

Aanpassingen op de speelplaats

Op een duurzame manier, zo mogelijk met hergebruik van (gedeelte) van de huidige speeltoestellen, wordt de schoolomgeving toekomstbestendig. Kinderen kunnen er heerlijk spelen en veilig de vrije tijd doorbrengen. Beweeg Wijs maakt het optimaal gebruik van de schoolomgeving tot een nieuw schoolvak. Dat gaat stap voor stap waarbij het schoolteam in geleidelijk tempo trainingen volgt om zich te ontwikkelen van pleinwacht tot plein- en activiteitencoach.

Klik hier voor een filmpje over Beweegwijs op Het Fluitschip.

Klik hier voor de website van Beweegwijs.

Leerling aan het woord

Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!