Nieuwsbrief van donderdag 2 maart 2023

02-03-2023

Nieuwsbrief van donderdag 2 maart 2023

Studiedag

Op de studiedag van vrijdag 24 februari heeft het team gesproken over de uitslagen van de IEP toetsen.Dit doen we twee keer per jaar na de IEP toets periode.  We vragen ons dan af:

  • Hoe heeft de groep de toetsen gemaakt?

  • Wat is de reden dat de kinderen goed gegroeid zijn of waarom ze niet genoeg gegroeid zijn?

  • Kunnen we nog beter les geven?

 Over het algemeen zijn we blij met de resultaten, dat zult u tijdens de rapportgesprekken ook merken.  We hebben gezien dat rekenen in groep 7 beter kan. Daar komen nu ook adviseurs voor de school in. Zij gaan onze lessen bekijken en advies geven. Ook gaan ze de kinderen les geven. We hopen dat we na deze adviezen, het rekenen op een hoger niveua krijgen voor deze groep. 

We houden u op de hoogte.
 

Speelplaats

Al jaren hopen we op een nieuwe speelplaats. Maar dat gaat niet zomaar. Eerst hebben we samen met de gemeente gewerkt aan een oplossing voor het geluid. De buren hebben last van het lawaai op de speelplaats. De speelplaats is (was) ook een klankkast. Alle kanten van het plein hadden harde muren. Op vrijdag 24 februari is men gestart met het verwijderen van de hekken. Aan twee kanten is nu een "cocowall" gezet. Deze cocowall moet het geluid opnemen in plaats van hard terugkaatsen. We hopen dat het voor de buren zo prettiger wordt. De fietsenstalling wordt nog verplaatst. Het is nog even rommelig. Maar de grote machines zijn weer van het schoolplein af.

 

De volgende stap op de speelplaats is de verbouwing van de school. We hopen deze zomer te starten met het uitbreiden van de school bij de kleuters. We krijgen dan 2 peuter lokalen. Dat wordt echt geweldig. De speelzaal weer beschikbaar, peuters en kleuters kunnen dan goed samen spelen en samen werken.

Als dit allemaal voorbij is, kunnen we aan de speelplaats gaan denken.
 

Groep 3/5 en groep 6/7
Toen we dit jaar van start gingen met een groep 3/5 waren veel ouders geschrokken. Gelukkig was dat maar 1 dag in de week. De andere dagen waren er leerkrachten genoeg om de groep uit elkaar te halen. (Heel luxe, een groep 5 van 11 leerlingen met 1 juf). 

Juf Ramona stond op maandag voor groep 3. Zij heeft een baan erbij gekregen (ze gaat gelukkig niet bij ons weg). Dus op maandag kan zij niet meer voor groep 3. We hebben flink zitten puzzelen. Gelukkig hebben we juf Floortje die haar laatste stuk van de opleiding tot juf doet. Zij moet zelfstandig voor de klas. 

We hebben de puzzel gemaakt. Zo komt het eruit te zien:


Juf Celine gaat uit de groep 6/7. Zij gaat naar groep 3 

Juf Tanja en juf Floortje doen samen groep 6/7. 

Zo zorgen we voor zoveel mogelijk handen in de groepen waar het nodig is.

Fijn dat het team zo flexibel is.

 

Als u wilt, kunt u mij hierover natuurlijk altijd aanspreken.

 

Geniet nog van de vakantie en tot maandag.

Gabrie

Leerling aan het woord

Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!