Nieuwsbrief van donderdag 13 oktober 2022

13-10-2022

Nieuwsbrief voor ouders van donderdag 13 oktober 2022
 

Het gas wordt duurder, de boodschappen ook. In de krant leest u het vast al, veel scholen zorgen voor ontbijt en lunch voor kinderen.

Ook op onze school willen we dit gaan regelen. Wij  doen dit voor kinderen waar het thuis moeilijk is met geld. Als we u kunnen helpen door een ontbijt en lunch voor uw kind te regelen, dan horen we dat graag.

Hoe gaat het:

  • u appt naar de juf dat uw kind meedoet.

  • uw kind komt om 8 uur op school met een lege broodtrommel

  • daar zijn ouders die uw kind helpen om brood voor ontbijt en lunch te smeren

  • als ze klaar zijn met eten en smeren, mogen ze nog even naar buiten

  • om 5 over half 9 gaat iedereen naar binnen

 

Heeft u vragen, loop even binnen bij mij (Gabrie) of Ramona.

 

Vakantie
De herfstvakantie staat voor de deur. Vrijdag om 14.15 uur start hij. Stichting Netwerk organiseert weer allerlei activiteiten in de Zaagtand en op ander plekken.  Na de herfstvakantie is er op woensdag weer een hoofdluiscontrole.

 

Regels
Binnen de school hebben we duidelijke regels. Dat zorgt voor veel rust en duidelijkheid in de groep. Als leerlingen de regels overschrijden, kan het voorkomen dat ze na moeten blijven. Dat is voor de jonge leerlingen van groep 3, 4, 5 en 6 korter dan voor de kinderen van 7 en 8. Die moeten namelijk wennen aan de regels van het voortgezet onderwijs. 

Wij merken dat het in de groep lekker loopt, juf hoeft geen tijd te besteden aan correcties van gedrag.  

De regels gaan over stille gangen, dat je op tijd komt, dat je gymkleding bij je hebt,  hoe je in de groep zit en hoe je actief luistert.

 

Gym op vrijdag
Op vrijdag hebben de leerlingen gym van meester Rowan. Hij verwacht heel snel een kindje. Daarna neemt hij ouderschapsverlof in. Dat betekent dat we tot de meivakantie op vrijdag geen vakleerkracht gym hebben. We zijn bezig om een ander aanbod te doen. We willen graag judolessen op vrijdag onder de gymtijd. En misschien maken we dan kennis met andere sporten. 

 

Beweegwijs
De subsidie van Beweegwijs is op. We hebben ruim drie jaar Beweegwijs training gehad. Nu gaan we het verder zelf doen. In de pauzes blijft de aandacht voor beweegwijs. De junior coaches houden een rol bij het gezond bewegen. 

 

Ruilkastje ouders voor ouders
Ik had het laatst al aangekondigd. We willen een ruilkastje neerzetten. U kunt daar spullen inleggen, die andere ouders misschien kunnen gebruiken. 

Juf Lotte gaat in de vakantie de kast mooi vrolijk maken. Na de vakantie gaat hij in gebruik. We zetten hem aan de voorkant van de school. Daar komen de meeste ouders langs.

 

Ik wens u een fijne vakantie. 

Gabrie

Leerling aan het woord

Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!